Hoe kun je het makkelijker maken om een bedrijf en zijn team te managen?

OneBee

WIE?

XAVIER PONTHIER

Xavier Ponthier is gevestigd in Sprimont. De hoofdactiviteit van het bedrijf is goederenvervoer over de weg. Het bedrijf heeft een vloot van ongeveer tien vrachtwagens, opleggers, trekkers en andere machines. Dagelijks rijden meer dan 20 medewerkers van Xavier Ponthier over de wegen van Wallonië.

In de loop der jaren is de behoefte aan digitalisering van het bedrijfsbeheer gegroeid. Xavier Ponthier heeft de tijd genomen om na te denken over de antwoorden die hij zocht in zijn managementtool.

Met Xavier konden we voortbouwen op de fundamenten van onze OneBee ERP om een betrouwbare oplossing te ontwerpen die volledig was aangepast aan zijn bedrijf. Wat voor hem bijna onmogelijk te vinden was op de markt.

Xavier Ponthier

Waarom?

De uitdaging

Onze missie is het implementeren van een complete ERP-oplossing. Een oplossing met specifieke modules voor vrachtvervoer.

De specifieke vereisten hebben betrekking op het beheer van planningen per transport, de ontwikkeling van een mobiele applicatie voor chauffeurs, een automatische factureringsmodule op basis van geplande transporten, het verzamelen van rijtijdinformatie en gerelateerde gegevens via de mobiele applicatie, enz.

Het belangrijkste doel is om duidelijke planningsoverzichten te krijgen om de dagen van elke chauffeur te optimaliseren.. De tweede doelstelling is het optimaliseren van de taken van de kantoormedewerkers met behulp van een beheersprogramma. Het grootste probleem van het bedrijf is de snelle en veelvuldige wijzigingen in de routeplanningen.

NetBee heeft een volledig toegangsbeheer voorzien voor de software en de mobiele applicatie. Naast het verwerken van alle informatie die door de chauffeurs wordt doorgegeven, wordt het kantoorbeheer efficiënter waardoor ook hier tijd wordt bespaard.

wat?

de OneBee oplossing

OneBee is aangepast aan de specifieke behoeften van het bedrijf. Namelijk om tientallen dagelijkse transporten voor verschillende klanten te organiseren en beheren met een team van meer dan 20 werknemers. Deze personeelsleden kunnen bovendien niet allemaal alle modellen van het rollend materieel besturen.

Dankzij de planningsmodule van OneBee kunnen transporten worden georganiseerd volgens precieze, gepersonaliseerde criteria. De verschillende weergaven van de planning en de filters maken het eenvoudig om de organisatie te beheren. Om de efficiëntie te verhogen, wordt alle informatie voor een gepland transport direct door het kantoorpersoneel omgezet in een factuur. De software maakt het ook mogelijk om gedeeltelijke en volledige betalingen te valideren via een geautomatiseerde bankkoppeling.

Alle geplande en geregistreerde transporten worden rechtstreeks verzonden naar de mobiele applicatie die door alle chauffeurs wordt gebruikt. Elke medewerker kan zijn of haar rooster raadplegen en de informatie die nodig is om naar de bestemming te rijden. Alle locatie- en transportinformatie (CMR, rijtijden, foto’s van de locatie, enz.) wordt door de chauffeur direct in de mobiele applicatie ingevoerd. De informatie wordt gedeeld met de manager en kan in een mum van tijd worden verwerkt.

Alle informatie wordt gecentraliseerd, verwerkt en gedeeld binnen OneBee ERP en de mobiele applicatie.

en daarna

de resultaten

Unieke planningsmodule

Xavier Ponthier gebruikt de planning als een echt beheersinstrument. Alle andere taken worden geautomatiseerd op basis van een gecodeerd konvooi

Een erp-gerelateerde toepassing

De mobiele applicatie van OneBee stelt het bedrijf in staat om het papierwerk en de communicatie tussen chauffeurs en kantoor te verminderen. Alle gegevens worden door de chauffeur ter plaatse of onderweg gecodeerd.

eenvoudiger beheer

Alle ERP-modules van OneBee brengen de belangrijkste gegevens en informatie van het bedrijf samen. De dashboardweergave geeft een snel overzicht van de situatie van het bedrijf.

tijdsbesparing

Dankzij de automatisering van taken, de modules voor de opvolging van de bankbetalingen en de basis ERP-modules heeft het bedrijf enorm veel tijd kunnen besparen bij het beheren en verwerken van informatie.

Heb je interesse?

Er gaat niets boven een persoonlijke demonstratie van onze software. Als u meer wilt weten en zelf wilt zien hoe we uw bedrijf efficiënter kunnen maken, komen we graag bij u langs!