Hoe kan stomerij een revolutie ontketenen?

Beeclean bij Cool-Pressing

Wie is het?

Koelpersen


Cool-Pressing
is een bedrijf dat al meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in linnenbehandeling voor professionals en particulieren. Het heeft zijn activiteiten voornamelijk ontwikkeld in de provincie Luik. Cool-Pressing heeft meer dan 6 automatische wasserijen, verschillende stomerijdepots en een verwerkingsfabriek in Grâce-Hollogne. Cool-Pressing werkt samen met tal van verpleeghuizen, hotels, bedrijven en particuliere klanten.

Martin, CEO van Cool-Pressing, wil zijn klanten meer bieden dan alleen wasbehandeling van hoge kwaliteit. Volgens hem is er niets veranderd aan de manier waarop stomerijen hun klanten bedienen. Technologie en digitale technologie bieden een schat aan mogelijkheden voor zijn bedrijf en vooral voor al zijn klanten.

Samen hebben we digitale tools ontworpen en ontwikkeld die persdiensten moderniseren en klanten een compleet nieuwe ervaring bieden.

Cool-Pressing est ravi d'avoir BeeClean et il nous l'explique

Waarom is dit?

De uitdaging

De missie was duidelijk: de hele waardeketen digitaliseren. Van de reis van de klant naar de stomerij, tot het coderen van de items, het verwerken van het linnen, de interne logistiek en het terugbrengen van alle kleding naar de klant.

Daarnaast beheert het verschillende stomerijen en depots en synchroniseert het alle kassasystemen met elkaar en met het beheersysteem van de linnenverwerkingsfabriek.

Cool-Pressing vroeg ons om managementsoftware te maken voor al zijn verkooppunten. Dit beheersysteem moest in realtime kunnen communiceren met het systeem in de fabriek in Grâce-Hollogne. Het doel is om tijd te besparen, de werkkrachten effectief te verdelen en een continu, ogenblikkelijk overzicht te hebben van de voorraad op de verschillende locaties. Bovenal het uiteindelijke doel: nieuwe diensten en ervaringen bieden aan al onze klanten dankzij digitale technologie.

Hoe doen we dat?

De beeclean-oplossing

Les avantages du logiciel BeeClean

De artikelen worden centraal verwerkt in het verwerkingsbedrijf in Grâce-Hollogne. Daarom begonnen onze teams met het digitaliseren van de hele productielijn. In de praktijk betekent BeeClean dat een artikel door het hele proces kan worden getraceerd: klantreis, depot, verwerking, levering en retourzending.

BeeClean werd vervolgens uitgerold naar alle verkooppunten (stomerijen en depots). Er zijn nieuwe modules toegevoegd: afrekenen, voorraadbeheer, status verwerking linnen, digitale tickets, systeem voor beheer van klantgegevens, Click&Collect gepersonaliseerd per klant, voorraadinschatting, enz.

En natuurlijk worden alle gegevens gecentraliseerd in BeeClean in BeeClean en kunnen de gegevens voor elke site worden geraadpleegd.

De Netbee teams hebben ook het hele ontwerp en de copywriting van de Cool-Pressing website herwerkt. A klantenzone is ontwikkeld professionele gebruikers in staat stellen zich te identificeren en informatie te raadplegen in een gepersonaliseerde ruimte. Je kunt ook rechtstreeks communiceren met Cool-Pressing support en bestellingen plaatsen.

Onze teams waren in staat om deze ontwikkelingen in een paar maanden tijd te voltooien. Dit was alleen mogelijk dankzij de toewijding van onze teams en de ervaring en industriële achtergrond van onze directeuren.

Wat gebeurt er nu?

De resultaten

Check-Yellow

Gecentraliseerde en gedeelde gegevens

Cool-Pressing is nog efficiënter geworden. Het bedrijf kan nu het aantal items inschatten dat op de verschillende locaties moet worden verwerkt en anticiperen op het werk dat daarmee gemoeid is. Om effectief en oplossingsgericht te zijn, stelt de professionele ruimte elke B2B-klant in staat om toegang te krijgen tot zijn gegevens en effectief te communiceren met zijn eindklanten.

Check-Yellow

Feilloze traceerbaarheid

We hebben gekozen voor datamatrixtechnologie voor tracering. Het biedt betere resultaten en een grotere betrouwbaarheid bij het wassen/drogen van een item. Digitale tickets en het Click&Collect-systeem bieden individuele klanten een service op maat en een persoonlijke ervaring.

Check-Yellow

Tijd besparen

De digitalisering van de hele productielijn heeft de tijd die nodig is om items te coderen en te controleren radicaal veranderd. Onze software maakt tijd vrij en stelt Cool-Pressing in staat om prestaties te analyseren met rapportagetools en productiestatistieken.

Check-Yellow

nieuwe ervaringen

Alle voorraadbewegingen kunnen worden geraadpleegd, overal en voor alle klanten. 

Bewaar altijd alle belangrijke informatie over een artikel. Informeer de klant altijd over de staat van een kledingstuk. Geef uw klanten een nieuwe service-ervaring met BeeClean. 

Heb je interesse?

Er gaat niets boven een persoonlijke demonstratie van onze software. Als u meer wilt weten en zelf wilt zien hoe we uw bedrijf efficiënter kunnen maken, komen we graag bij u langs!